Miljø & Sundhed

Hos Wendorff tænker vi på dig og vi tænker på miljøet.

I vores bageri, der beskæftiger 20 bagere og konditorer, samt vores butikker med 75 ansatte, bruger vi rigtig meget energi, når vi ælter, former og bager dit brød gennem hele dagen, for at du som kunde kan få den gode service, nemlig at få varmt brød det meste af tiden.

Her har det også været vigtigt for os, at tænke miljøet ind i vores produktion. Vi får derfor leveret vores energi fra en vindmølle. Vindmøllen, som står ved Lejbølle på Langeland, er specielt opsat, fordi vi har købt de næste mange års elforbrug på forhånd. El produceret på vindmøller er en ren CO2 neutral energikilde, der ikke bidrager til den globale opvarmning. Læs mere her: Sydfyns elforsyning – artikel.

En stor del af vores råvarer, kommer fra lokalområdet, som for eksempel fuldkornshvedemelet, der kommer fra den gamle Egeskov mølle, hvor den bliver malet med vindkraft. Der skal blæse over 13 meter i sekundet for at møllevingerne kan trække de to gamle tunge møllesten rundt så melet kan blive formalet.

Vores fokus på lokale råvarer, bidrager også til mindre CO2-udslip, da det giver mindst mulig transport. Eksempelvis følgende:

  • Fuldkornsmel fra Egeskov Mølle
  • Egeskov 100% rapsolie uden tilsætningsstoffer som vi selv afhenter ved oliemøllen
  • Lokale kartofler, renset og revet hos Tåsinge Grønt
  • Frugtsafte fra små fynske leverandører. Læs mere om Gårdmosteriet og Nybro Frugtplantage
  • Honning fra bistader på Fyn til honningkager og andet. Læs mere om Eskelund biavl
  • Friske bær og frugter når sæsonen tillader det.

Endvidere har vi økologiske mejeriprodukter fra Øllingegaard, som er et lille kvalitetsbevidst gårdmejeri på Midtsjælland. Du finder mere information om Øllingegaard Mejeri her.

Natur+

Vi bestræber os løbende på, at udvikle velsmagende sunde brød af ordentlige råvarer, som du kan spise med god samvittighed. Vi bruger ingen lette genveje, ingen færdige brødblandinger, men laver vores brød fra bunden. De fleste af vores brød, laves uden tilsætning af fedtstoffer og sukker.

Desuden har vi startet et økologisk brødsortiment op i bageriet i Faaborg, som laves efter samme princip, som vores øvrige sortiment.

I øvrigt benytter vi NATUR+ konceptet til vore produkter, som sikrer dig renere fødevarer og som er dyrket under hensyntagen til miljøet.

Det er din garanti for, at vores mel

  • er dyrket uden brug af stråforkortere
  • ikke er tvangsmodnet med kemikalier
  • ikke er dyrket i spildevandsslam
  • overholder lovgivning om gødning og planteværn
  • kun ved særlige behov er sprøjtet og at det er sket ud fra en miljømæssig vurdering
  • er høstet, opbevaret og transporteret efter særlige krav fra NATUR+
  • er kontrolleret på akkrediterede laboratorier for indhold af tungmetaller, pesticider, mykotoksiner og mikroorganismer
  • ikke indeholder genetisk modificeret organismer
  • har gode bageegenskaber
Velbekomme!